Informatie

Welkom bij Speel-O-theek De Wissel in Hengelo 

Een speelotheek is te vergelijken met een bibliotheek. Alleen leen je er geen boeken, maar speelgoed, spelletjes, puzzels of verkleedkleren. Maar waarom zou je speelgoed lenen?  

  • Kinderen ontwikkelen zich razendsnel. Ze hebben afwisselend speelgoed nodig. Soms zijn ze snel op speelgoed uitgekeken of het speelgoed alweer ontgroeid.
  • Speelgoed is soms te duur, te groot of maakt veel lawaai. Aanschaffen is dan niet een optie, maar voor een paar weken lenen weer wel.
  • Niet elk stuk speelgoed dat je in huis haalt is een succes. Door speelgoed te lenen bij de speelotheek heb je snel in de gaten welk speelgoed wel of niet past bij de interesses van je kind.
  • Je ontdekt nog eens speelgoed waarvan je het bestaan niet kende. Als speelotheek proberen we ook juist speelgoed in het assortiment op te nemen dat niet in alle huiskamers ligt.

Vrijwilligers
Speel-O-theek De Wissel is een stichting en wordt gerund door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Tijdens openingstijden helpen we je graag om speelgoed uit te zoeken dat bij jouw kind past.

Ook het bestuur van onze stichting bestaat uit vrijwilligers. Daarnaast zijn er een aantal andere taken, zoals inkoop en onderhoud van speelgoed, administratie, publiciteit, enzovoort.  

Speelotheeksoftware
Sinds begin 2012 werkt onze speel-o-theek niet meer met het oude kaartenbaksysteem, maar met een laptop met daarop een uitleenprogramma voor speelgoed.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close